wordpress için arşiv sayfası oluşturma

Kullandığımız WordPress temalarında “Arşiv” bölümü genelde sidebar’da gösterilmektedir. Bazı temalarda da sayfada gösterilmektedir (Sayfadan kastettiğimiz “hakkımda”, “iletişim” gibi sayfada gösterilmesidir). Bu yazımızda kendi sitemde de kullandığım Clean Archives 2.0 eklentisinin kurlumunu ve sayfaya nasıl entegre edileceğini anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle Clean Archives 2.0 eklentisini şuradan indiriyoruz. Eklenti dosyasını sitemizin “wp-content/plugin” dizinine kopyaladıktan sonra sitemizin yönetim panelinden bu eklentiyi akitfleştiriyoruz (eklenti aktifleştirme sayfasın görünen adı “SRG Clean Archives”). Sonra da şu aşağıdaki kodları kopyalayıp dil kodlaması utf-8 formatında olan “archives.php” adında bir dosya olarak kaydediyoruz.

 

<?php
/* Template Name: Archives */
?>
<?php include “header.php”; ?>
<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>
<div class=”entry”>
Sitemizde şimdiye kadar yayınlanan tüm yazıları tarih sıralamasına göre bulabilirsiniz.<br>
<?php srg_clean_archives(); ?>
</div>
<!–
<?php trackback_rdf(); ?>
–>
<?php endwhile; endif; ?>
<?php include “footer.php”; ?> 

Archives.php” olarak kaydettiğimiz bu dosyayı kullandığımız temanın bulunduğu klasöre yüklüyoruz. Bu kısmı biraz açacak olursak birazdan sayfa oluşturma işlemini yapacağız. Temamıza entegre etmek için bir sayfaya bu eklentinin kodunu yazmamız gerekiyor. Onun için yukarıdaki kod kendi sitemde de kullandığım sayfa şablonu. Yani biz bu kod ile arşiv sayfamızın şablonunu oluşturmuş oluyoruz.

Şimdi sıra geldi sayfamızı oluşturmaya. Sitemizin yönetim panelinden “Yaz” sekmesi altındaki “sayfa yaz” bağlantısını açıyoruz. Sayfa başlığı olarak “Arşiv” ya da istediğiniz bir başlığı yazabilirsiniz. Başlık oluşturma işlemini hallettiysek sağ tarafta “Sayfa Şablonu” başlığında açılan bir menü var. Buradan şablon olarak az önce oluşturduğumuz “archives.php” yi seçiyoruz (Arcvhives/*). Son olarak “sayfayı oluştur” butonuna basıyoruz. Hepsi bu kadar.

Şöyle özetleme yapacak olursak eklentiyi diğer eklentiler gibi kurduk, aktifleştirdik. Ardından da sayfada göstermek için bir şablon yardımı ile entegre ettik 

 

–>
<?php endwhile; endif; ?>
<?php include “footer.php”; ?>

 

 

 

 

 
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s